AROMÂNII BALCANILOR
Fotografiile au fost realizate în cadrul proiectelor derulate de către Societatea de Cultură Macedo-Română, cu sprijinul financiar acordat de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe și de către Institutul Cultural Român.
Campaniile de documentare, începute în 2014, sunt continuate și în prezent, și vizează zonele istorice în care sunt sau au fost localizate comunități aromânești. Până în prezent, cercetările s-au desfășurat în Albania (Moscopole, Șipsca, Boboștița, Pleasa de Sus, Diviaca, Vilardi, Șchepuri, Lușnie, Fearica, Avlona, Selenița, Saranda, Arghirocastro, Ksamil, Dzara, Andon Poci, Labova Mare, Gramsh, Greava, Elbasan, Pogradec, Lunca, Nicea), R. Macedonia de Nord (Ohrid, Struga, Beala de Sus, Beala de Jos, Crușova, Bitola, Târnova, Nijopole, Gopeși, Moloviște) și Bulgaria (Sofia, Dupnița, Blagoevgrad, Velingrad, Bachița, Dorcova, Rachitova, Batac, Peștera).
AVAILABLE IN PRINT
Fiecare proiect a fost finalizat prin publicarea unui albumul fotografic, care surprinde din realitățile cotidiene ale actualelor comunități: „Lecturi vizuale” etnologice la aromânii din Albania. Zona Korçë, „Lecturi vizuale” etnologice la aromânii din Albania. Câmpia Muzachiei, „Lecturi vizuale” etnologice la aromânii din Albania. Sarandë și Gjirokastër, „Lecturi vizuale” etnologice la aromânii din Albania. Gramsh, Elbasan, Pogradec, „Lecturi vizuale” etnologice la aromânii din Republica Macedonia. Regiunea Bitolia, „Lecturi vizuale” etnolingvistice la aromânii din Republica Macedonia. Ohrida, Struga, Crușova, „Lecturi vizuale” etnolingvistice la aromânii din Bulgaria.
people and their portraits
Comments