Ferești cu povești

Ferestrele vechiului București sunt fascinante, dovadă numeroase inițiative ale unor forografi locali sau străini care s-au aplecat asupra lor și le-au documentat temeinic.

Fotografiind sutele de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, am descoperit la rându-mi varietatea spectaculoasă a acestor ferestre, decorul lor inedit datorat creativității arhitecților de început de secol XX.

Așa am ajuns să iscodesc străzile Bucureștiului și în căutarea acestor bijuteri, foarte ușor de încadrat unor circuite care ar releva din farmecul unui oraș care încă se cere descoperit și admirat.

To be printed!

Proiectul este în curs de desfășurare, galeria de mai jos contitunind doar o parte din imaginile prelucrate. Multe străzi așteaptă să fie vizitate și documentate și din acest punct de vedere, case cu decor special ajungând să fie demolate în fiecare an.

Colecția finală de imagini se dorește valorificată printr-un tipăritea unui album care va conține și un studiu prin care se va releva din istoricul caselor fotografiate sau motivația și mentalitatea celor care, la începutul secolului trecut sau în perioada interbelică, au ales să investească în imobile grandioase cu un estetic inedit în peisajul bucureștean.

37

images.
And still shooting and post-processing.