Ferești cu povești

Ferestrele vechiului București sunt fascinante, dovadă numeroasele inițiative ale fotografilor care s-au aplecat asupra lor și le-au documentat temeinic.

Fotografiind sutele de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, am descoperit, la rându-mi, varietatea spectaculoasă a acestor ferestre, marcată printr-o estetică impresionantă și decor inedit.

Așa am ajuns să iscodesc străzile Bucureștiului și în căutarea acestor bijuterii, foarte ușor de încadrat unor circuite care ar releva din farmecul unui oraș care încă se cere descoperit și admirat.

To be printed!

Proiectul este în curs de desfășurare, galeria de mai jos constituind doar o parte din imaginile prelucrate. Multe străzi așteaptă să fie vizitate și documentate și din acest punct de vedere, așa cum se știe, case cu valoare patrimonială recunoscută fiind demolate în fiecare an.

Colecția finală de imagini se dorește valorificată prin tipărirea unui album care va conține și un studiu prin care se va releva din istoricul caselor fotografiate sau motivația și mentalitatea celor care, la începutul secolului trecut sau în perioada interbelică, au acordat o atenție deosebită esteticii exterioare propriilor case.

37

images.
And still shooting and post-processing.